Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У День Соборності Президент підписав Указ «Про історично населені українцями території Російської Федерації»

22 Січня 2024 11:00
Тетяна Терзі
У День Соборності Президент підписав Указ «Про історично населені українцями території Російської Федерації»

Про це Володимир Зеленський сказав у привітанні з нагоди Дня Соборності.

За словами Президента, потрібно робити кроки не лише для зміцнення соборності України й українського народу, а й задля соборності прав і свобод, правди про українців та про історію України.

“Заради цієї мети сьогодні мною підписано указ “Про історично населені українцями території Російської Федерації”. Це повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього”, — сказав президент.

Також Президент повідомив, що внесе до Ради законопроєкт про множинне громадянство. Законопроєкт дасть змогу мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу, окрім громадян Росії, хто в різні роки вимушено покинув Україну.

Нагадаємо, День Соборності щороку відзначається 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Свято офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави.

Поділитись
Зараз читають