Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Болградському районі невідомі особи засіяли злаками землі, що належать Міноборони

26 Травня 2024 17:15
Олександра Сергєєва
У Болградському районі невідомі особи засіяли злаками землі, що належать Міноборони

Білгород-Дністровська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону звернулася до суду з вимогою накласти на арешт на земельну ділянку та сільськогосподарські культури. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

В Болградському районі є багато земельних ділянок та об’єктів, які належать Міністерству оборони, але військовими не використовуються. Найбільше їх в Болградській, Тарутинській та Бородінській громадах. 

Ці ділянки документально належать Білгород-Дністровській КЕЧ, однак через те, що вони давно не використовуються Міністерством оборони за призначенням, чим користуються деякі мешканці: на землях встановлюють гаражі або висаджують культури. Болградська рада при цьому нічого не можу вдіяти, адже не має відношення до цих ділянок.

Так вийшло й цього разу – на території Бородинської громади невідомі засіяли озимими злаковими культурами ділянку площею 27,04 га. Своєю чергою Білгород-Дністровська КЕЧ звернулася до прокуратури, щоб ті подали позов до суду та добилися арешту землі й культур, що на ній засіяні. 

Прокуратура оглянула ділянку та склала акт виявлення факту самовільного зайняття земельної ділянки, яка призначена для потреб оборони на території колишнього військового полігону «Тарутинський».

Також, під час огляду стало відомо, що договорів на обробку даної земельної ділянки ні з ким не укладалось та хто на даний час засіяв вказану земельну ділянку невідомо. 

Суд дослухав версію прокуратури, проте арештувати ділянку та майно не зміг, позбавлення власності дозволяється лише «на умовах, передбачених законом». Прокуратура у клопотанні про арешт не зазначила підстави, за яких майно має бути арештовано та не обґрунтувала доцільність арешту. 

Тож, на думку слідчого судді, клопотання про арешт майна не відповідає вимогам кримінального процесуального Закону, тому справу повернуто прокуратурі для усунення недоліків.

Поділитись
Зараз читають