Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У Білгороді-Дністровському судили військового, який вскрив чужу автівку і вкрав з неї гроші

19 Червня 2024 18:02
Олександра Сергєєва
У Білгороді-Дністровському судили військового, який вскрив чужу автівку і вкрав з неї гроші

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні крадіжки в умовах воєнного стану та призначив йому покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Однак, враховуючи те, що підсудний є діючим військовослужбовцем та гарно характеризується на місці служби, замінив реальне покарання службовим обмеженням. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру.

Судом встановлено, що підсудний, який проходить військову службу за контрактом на посаді розвідника-далекомірника, 12 березня 2024 року пошкодив скло припаркованого автомобіля «MAZDA-6» та викрав з нього 1200 гривень. Після скоєного швидко втік з місця події.

На суді чоловік визнав свою провину, та розповів як саме скоїв злочин. Він зазначив, що усе відбувалося о пів на шосту ранку, тому після скоєного він пішов спати. Прокинувся він від дзвінка з поліції. 

Зазначив, що до відділку пришов сам, та повернув потерпілому гроші й відшкодував збитки за розбите вікно. 

Під час винесення вироку суд врахував щире каяття підсудного, а також те, що він позитивно себе зарекомендував на фронті. Командир у характеристиці зазначив, що чоловік дисциплінований, виконавчий, в колективі небайдужий, користується авторитетом серед товаришів. 

На час вчинення злочину він перебував на лікуванні через поранення, які отримав у зоні бойових дій. 

Враховуючи вищесказане суд вирішив не позбавляти чоловіка волі. Замість цього підсудному призначено службове обмеження строком на 2 роки із відрахуванням в дохід держави 15 відсотків із суми грошового забезпечення.

Також він має сплатити 2271 грн за залучення експертів. 

Головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають