Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Сусіду 100 доларів, а іншим 6 тисяч: мешканець Білгород-Дністровського району організував схему з вивезення військовозобов’язаних за кордон

15 Лютого 2024 12:29
Олександра Сергєєва
Сусіду 100 доларів, а іншим 6 тисяч: мешканець Білгород-Дністровського району організував схему з вивезення військовозобов’язаних за кордон

Перевізника разом із «пасажирами» затримали прикордонники неподалік селища Сарата. Про це повідомило Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

В автомобілі, що прямував до українсько-молдовського кордону, прикордонники виявили трьох ухилянтів – двох мешканців Сумської області та одного мешканця Одещини (односельчанин водія).

Мешканці Сумської області зізналися правоохоронцям, що організаторів свого «турне» знайшли через мережу Інтернет. Від них «клієнти» отримали відповідні інструкції як дістатися кордону. За таку подорож вони мали сплатити по 6 тисяч доларів США кожен.

А ось мешканець Одещини намагався виїхати майже безкоштовно: водій, знаючи про скрутне становище свого сусіда, запропонував йому шлях за кордон усього за 100 доларів. Однак мандрівка для усіх трьох не вдалася – охоронці кордону відправили усіх по домівкам.

На всіх пасажирів складено адміністративні протоколи за спробу перетину кордону. За це вони сплатять штраф у розмірі від 3400 до 8500 гривень.

А ось перевізнику загрожує кримінальна відповідальність. Незаконне переправлення осіб через державний кордон України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Поділитись
Зараз читають