Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Тарутинська громада отримала від благодійників автомобіль “Соціальне таксі”

Тарутинська громада отримала від благодійників автомобіль “Соціальне таксі”

Спеціалізований автомобіль для перевезення маломобільних людей було придбано завдяки уряду Німеччини та Європейського Союзу федерaльною компанією GIZ у межах «Спеціальної програми підтримки України /EU4ResilientRegions». Про це повідомила пресслужба Тарутинської громади. 

Урочиста церемонія передачі відбулася в місті Роздільна за участю представників GIZ Ukraine Resilient Society та громад.

Директорка проєкту GIZ Юлія Грубер під час вручення ключів від автомобіля зазначила, що створення соціального таксі дозволить вирішити нагальні потреби маломобільних мешканців громади. 

Відзначимо, послуга «Соціальне таксі» призначена для мешканців громад, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом, а також літніх людей. Завдяки такому авто вони зможуть дістатися до державних спеціалізованих закладів, комунальних і медичних установ та інших місць для отримання необхідної допомоги та послуг. 

Підготовка до створення соціального таксі у Тарутинській громаді розпочалася ще у грудні 2023 року. Тоді селищна рада визначилася із правилами користування таксі та визначилася із тим, хто саме має право на безкоштовне користування послугою. Для запуску програми не вистачало лише автомобіля, а тепер він є, тож скоро таксі зможе надавати послуги з перевезення тим, хто цього потребує.

Хто має право на безкоштовне користування послугою?

Послуги службою «Соціальне таксі» будуть надаватися безкоштовно особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, порушення зору, інтелектуальні та психічні порушення, та іншим маломобільним групам населення, у разі, якщо такі особи не мають в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів, у тому числі отриманих через структурні підрозділи соціального захисту населення.

Як замовити таксі?

Для отримання послуги жителям територіальної громади необхідно попередньо звернутися з відповідним пакетом документів та заявою до територіального  центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради.

Послуги з перевезення людей «соціальне таксі» будуть надаватися особам по заяві не більше 2 разів на місяць, крім транспортування до закладів охорони здоров’я у разі потреби в медичній допомозі.

При одночасному виклику «соціального таксі», перевага надається заявникам, котрі повинні дістатись до медичних закладів, установ.

Зазначається, що перевезення отримувачів послуги буде проводиться в межах Тарутинської селищної територіальної громади.

Нагадаємо, декілька днів тому автомобілі “Соціальне таксі” отримали ще дві громади Бессарабії. 

Поділитись
Зараз читають