Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Скандальному нардепу Миколі Тищенку повідомили про підозру та відправили під домашній арешт: що він накоїв  

25 Червня 2024 12:03
Олександра Сергєєва
Скандальному нардепу Миколі Тищенку повідомили про підозру та відправили під домашній арешт: що він накоїв  

Народний депутат Микола Тищенко отримав підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань та Офісі генерального прокурора.

Відомо, що 20 червня 2024 у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України побила та протиправно позбавила волі колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу та завдали йому тілесні ушкодження. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

Відео події зняли перехожі та розповсюдили по соцмережах. Цю історію “підхопили” відомі блогери, після чого вона набула широкого розголосу. На відео видно, як колишнього бійця спецпідрозділу Kraken Дмитра Павлова жорстко затримали невідомі, під час його прогулянки з немовлям у візочку. 

Пізніше у ЗМІ почала розповсюджуватися інформація, що до нападу може бути причетна охорона нардепа Миколи Тищенка, з яким Павлов напередодні нібито мав суперечку. Те, що конфлікт був, підтвердив й сам Тищенко, проте він звинуватив колишнього військового у тому, що той прийшов “захистити ботоферму, зірвати слідчі дії та приховати факти роботи шахрайського кол-центру”, через що й виникла суперечка. 

Ситуацію взяло під контроль ДБР, яке повідомило нардепу про підозру та провело в нього обшуки. Своєю чергою Офіс генпрокурора погодив клопотання щодо обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також повідомлено про підозру ще одному учаснику конфлікту.

Продовжуються заходи з встановлення інших осіб, причетних до кримінального правопорушення. Слідчі дії тривають.

Поділитись
Зараз читають