Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

СБУ затримала двох іноземців-агентів фсб, які готували ракетний удар по штабу Сил оборони на Одещині

05 Квітня 2024 10:32
Олександра Сергєєва
СБУ затримала двох іноземців-агентів фсб, які готували ракетний удар по штабу Сил оборони на Одещині

Для виконання ворожого завдання фсб залучила двох своїх агентів – громадян однієї з країн Південного Кавказу, які проживали в Одесі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За вказівкою російської спецслужби фігуранти розвідували місця базування українських військ, щоб зафіксувати їх координати на Google-картах.

Після встановлення геолокацій об’єктів агенти збирали максимум інформації про наявний там особовий склад, військову техніку та особливості роботи.

Для збору розвідданих російські агенти обходили вулиці обласного центру та приховано фіксували потенційні цілі. Також вони використовували свої зв’язки серед місцевих жителів для отримання інформації про українських військових.

Фігуранти створили у місті громадську організацію, яка діяла під виглядом надання допомоги для легалізації зарубіжних громадян в Україні. При цьому насправді у стінах ГО іноземців намагалися завербувати до власної мережі інформаторів.

Після виконання ворожого завдання агенти сподівались влаштуватися до фсб. Однак співробітники СБУ завадили реалізації злочинних намірів та викрили поплічників агресора ще на початковому етапі їхньої розвідувально-підривної діяльності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Поділитись
Зараз читають