Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Сайт UKR.NET та прив’язана до нього пошта перестали працювати: у компанії прокоментували ситуацію

07 Березня 2024 15:29
Олександра Сергєєва
Сайт UKR.NET та прив’язана до нього пошта перестали працювати: у компанії прокоментували ситуацію

Сьогодні вранці ,7 березня, перестав працювати один із найпопулярніших українських сайтів UKR.NET. Комерційний директор UKR.NET Роман Скрипник на своїй сторінці у Facebook розповів подробиці.

Користувачі сайту припускали, що це може бути хакерська атака з боку росіян, проте сам сайт спростував ці чутки. Справжньою причиною стало те, що реєстратор доменних імен Network Solutions раптово і без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net. Внаслідок цього інтернет-користувачам стала недоступна стрічка новин ukr.net та електронна пошта @ ukr.net.

Проблема поки залишається невирішеною – найближчим часом представники компанії будуть проводити перемовини з представниками реєстратора доменів. 

«Вирішити проблему через службу підтримки реєстратора не вдалося. Сподіваємося, що ми зможемо отримати більше інформації та з’ясувати причини та обставини блокування з початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора”, – повідомив Роман.

Також сервіс звернувся по допомогу до надзвичайного та повноважного посла України в США Оксани Маркарової.

Ми робимо все можливе, щоб відновитись. У цьому нам допомагають багато небайдужих людей. Ми впевнені – ці складності тимчасові”, – зазначили у компанії.

Поділитись
Зараз читають