Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Розлютився через те, що дружина затрималась у сусідки: мешканець Болградської громади потрапив на лаву підсудних за домашнє насильство 

04 Лютого 2024 15:35
Олександра Сергєєва
Розлютився через те, що дружина затрималась у сусідки: мешканець Болградської громади потрапив на лаву підсудних за домашнє насильство 

Болградський районний суд визнав чоловіка винним у нанесенні жінці тілесних ушкоджень середньої тяжкості та призначив йому покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Однак, врахувавши щире каяття підсудного, звільнив його від відбування покарання. Про це «Махала» дізналася з судового реєстру.

Подія сталася у жовтні 2023 року в селі Залізничне. З самого ранку чоловік приклався до чарки та сидів сам пиячив аж до вечора: спочатку пив вино, а потім перейшов на горілку. Його дружина разом із донькою у цей час перебувала у сусідки, де допомагали їй по господарству. 

Коли жінка не прийшла у той час, коли обіцяла, у якості покарання він вирішив не пускати її додому та зачинив на ключ замок воріт. 

Повернувшись додому, дружина підсудного здивувалася, що ворота зачинені і подзвонила у дзвоник, щоб чоловік відкрив їй двері і пустив додому. Але чоловік був налаштований на сварку: він відкрив двері та почав на порозі з’ясовувати стосунки та ображати дружину, та теж не змовчала та почала ображати його у відповідь. У ході сварки жінка якимись словами дуже сильно образила чоловіка, через що він впав у лють, схопив її за волосся та кинув на землю. Після чого почав бити її ногами по обличчю, тілу та кінцівкам, чим спричинив їй черепно-мозкову травму, струс мозку, перелами кісток та чисельні синці та садна. Сусідка та дочка викликали швидку допомогу та поліцію. У стані середньої важкості її було госпіталізовано до лікарні, а чоловіка забрали у відділок.

На суді чоловік розкаявся у скоєному та сказав, що у стані алкогольного сп`яніння він стає агресивним. Про події того вечора він майже нічого не зміг розказати, адже майже нічого не пам’ятає. Він дуже співчуває дружині, що їй довелося пройти оперативне лікування і наразі їй доводиться ходити на милицях, допомагає їй в усьому, усвідомив свій вчинок, має намір більше ніколи не вживати алкогольні напої, просить не призначати йому занадто суворого стягнення.

Потерпіла на суді розповіла, що проживає з підсудним понад 40 років. Коли він тверезий – то ідеальна людина, але напідпитку він змінюється: стає агресивним та неконтрольованим. Попросила суворо не карати коханого, адже він пообіцяв більше не пити, а після лікарні піклується про неї та допомагає по господарству. 

Суд врахував прохання потерпілої та замінив реальне покарання на іспитовий строк тривалістю один рік.

Поділитись
Зараз читають