Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Попросили зателефонувати та втекли із гаджетом: двоє мешканців Ізмаїла постануть перед судом

22 Лютого 2024 10:18
Олександра Сергєєва
Попросили зателефонувати та втекли із гаджетом: двоє мешканців Ізмаїла постануть перед судом

Чоловіки, скориставшись довірою, попросили телефони у своїх знайомих, а коли гаджети опинилися в їх руках – зникли разом із ними. Обом пред’явлені підозри у шахрайстві та пограбуванні. Яке покарання їм загрожує, розповіли у поліції.

Перший правопорушник зустрів на вулиці свого знайомого і попросив  у нього смартфон, щоб нібито зателефонувати. Коли йому дали телефон, він зробив вигляд що розмовляє і відійшов від власника , а коли останній відвернувся, то втік разом із смартфоном.

Другий чоловік «провернув» злочин таким самим чином, однак не на вулиці, а в гостях у приятеля. Однак на цьому його злочини не припинилися. Після крадіжки телефону він здав його у ломбард та пішов до магазину, де вкрав товарів майже на тисячу гривень.

Охоронець крамниці побачив його дії по камерах відеоспостереження та намагався затримати, однак крадій встиг втекти, при цьому загубивши частину товару.

Правоохоронці оперативно розшукали злочинців за місцем їх мешкання. Телефони також знайшли та повернули власникам.

Чоловікам повідомлено про підозру у шахрайстві. За скоєне їм загрожує штраф від 34 до 51 тис. гривень або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Також правоохоронці пред’явили їм підозри у пограбуванні. За це вже інше покарання – позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Поділитись
Зараз читають