Равликові ферми Одещини розширюють географію експорту і прямують до Європи. Підприємці реалізують фаршированих равликів в різних соусах, що сприяє подальшому розвитку переробної галузі. Про це повідомили в Департаменті аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.
На півдні Одещини вирощуванням равликів займаються два підприємства.
В селі Саф’яни, в пониззі Дунаю, розташована екоферма «Равлики Бессарабії», яка спеціалізується на виробництві м’яса найбільш популярної в Європі середземноморської породи равликів Helix aspersa Muller.
Вирощують їх за європейською технологією, тільки на натуральному прикормі, без будь-якої хімії. З початку війни ферма перетворилася на місце реабілітації, яке все частіше відвідують переселенці, ветерани, учасники бойових дій тощо. Тут можна відпочити на березі озера з дегустацією страв з равликів.
У с. Плахтіївка Білгород-Дністровського районі розпочався новий проект зі створення равликової ферми. Тут також планують будівництво переробного підприємства з подальшою реалізацією равликів за кордон.
За інформацією Департамента, за перші 5 місяців 2024 року Україна експортувала 447 тонн молюсків, що на 56% більше аналогічного періоду за 2023 рік.