Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Одещина частково без світла: Україна вимушена купляти електроенергію у країн-сусідів

16 Травня 2024 14:54
Олександра Сергєєва
Одещина частково без світла: Україна вимушена купляти електроенергію у країн-сусідів

Останнім часом російська армія свідомо наносила ракетні удари по енергосистемі країни, через що генеруюче обладнання пошкоджено. Через це “Укренерго” вимушено запровадити ліміти споживання для кожного регіону. Яка ситуація в цілому на на що чекати далі, розповіли у пресслужбі постачальника.

Сьогодні, 16 травня, на Одещині встановили ліміти споживання електричної енергії, через що побутових споживачів почергово відключають від енергосистеми, для того, аби знизити навантаження на мережу. Наприклад місто Ізмаїл цієї ночі було повністю знеструмлено – світло дали лише вранці. А мешканці міста Болград жаліються, що другу добу поспіль світло вимикають у вечірні часи.  

 «Укренерго» зазначили, що за відключеннями можна слідкувати на сайті ДТЕК свого регіону, проте на сторінці ДТЕК Одеські електромережі у Фейсбук люди масово жаліються, що світло вимикають не за графіками. 

Як зазначили в Укренерго, необхідність запровадження відключень потрібна, аби подолати дефіцит в енергосистемі. Щоб скоріше позбутися лімітів споживання, компанія навіть почала постачати електроенергію з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини та Польщі. Це відбувалося всю попередню добу та з 00:00 до 01:00 сьогодні.

Наразі Укренерго намагається самотужки вийти з кризи, для цього протягом сьогоднішньої доби в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень, однак російська армія продовжує наносити удари. Енергетики фіксують нові знеструмлення через бойові дії у Донецькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

В Одеській області також фіксується часткове знеструмлення енергосистеми, але з технічних причин. 

Поділитись
Зараз читають