Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Неповнолітня мешканка Арцизької громади створила в “Instagram” фейковий магазин одягу та продавала людям неіснуючий товар: як її покарав суд

10 Травня 2024 10:08
Олександра Сергєєва
Неповнолітня мешканка Арцизької громади створила в “Instagram” фейковий магазин одягу та продавала людям неіснуючий товар: як її покарав суд

Мешканку села Прямобалка Арцизької громади визнали винною у заволодінні чужим майном шляхом обману та призначили їй покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Однак, враховуючи пом’якшувальні обставини, замінили реальний термін іспитовим строком. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру.

У травні минулого року, бувши ще неповнолітньою, з метою підзаробити на довірливих користувачах підсудна створила у мережі Instagram онлайн-магазин з продажу жіночого одягу – костюмів, курток та кофт, яких насправді не мала. 

Товари вона продавала по повній передоплаті і у такий спосіб протягом чотирьох місяців ошукала 14 людей на загальну суму понад 10 тисяч гривень. Для отримання коштів вона використовувала банківську картку матері, яка нічого не підозрювала про злочинні дії своєї доньки. 

Обвинувачена в судовому засіданні повністю визнала провину та щиро розкаялась. Вона зазначила, що повністю відшкодувала потерпілим завдану шкоду.

Мати підсудної на суді розповіла, вона разом із чоловіком виховують дев`ять неповнолітніх  дітей, їх сім`я є багатодітною. Підсудна –  студентка першого курсу ДНЗ ” Одеській професійний ліцей сфери послуг Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського ” – є її старшою донькою. Дівчина отримувала стипендію у розмірі 1,5 тис. грн, а мати надсилала їй ще 1 тисячу на харчування. Про те, що дитині не вистачає коштів, тому вона вдалася до шахрайства, дізналася коли їх викликали в поліцію.

Мати зазначила, що її доньці нещодавно виповнилося 18 років і вона переїхала жити до свого хлопця та завагітніла. Попросила суворо її не карати. 

На засіданні виступив представник служби у справах дітей  Арцизької  міської  ради. Він зазначив, що раніше ця родина не потрапляла у поле їх зору, умови перебування дітей задовільні. Тож, з урахуванням обставин  справи  та  того, що дівчина вагітна,  також попросив суд дати їй шанс та не позбавляти волі.  

Суд визнав дівчину винною у скоєнні шахрайства та призначив їй покарання у вигляді 8500 гривень штрафу, а також позбавлення волі строком на два роки. Проте звільнив її від відбування покарання з іспитовим терміном у два роки. 

Поділитись
Зараз читають