Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Не задекларував навушники: митники на пункту пропуску «Орлівка» нагадали про вартість товару до 500 євро

06 Вересня 2024 11:09
Олександра Сергєєва
Не задекларував навушники: митники на пункту пропуску «Орлівка» нагадали про вартість товару до 500 євро

Одеські митники вилучили 20 незадекларованих навушників AirPods Pro, які  громадянин України намагався провезти,  повертаючись додому через пункт пропуску «Орлівка». Про це повідомляє пресслужба відомства.

Митники знайшли навушники серед особистих речей громадянина. Чоловік пояснив, що знайомі в Румунії попросили його передати навушники в Україну. При цьому, ні чеків, ні будь-яких інших документів щодо вартості не дали.

Митники нагадали, згідно  з законодавством, громадяни можуть ввозити у ручній поклажі та у супроводжуваному багажі товари сумарною вартістю до 500 євро в еквіваленті та сумарною вагою до 50 кг.

Вартість 20 навушників перевищувала 500 евро, тому вони мали бути задекларовані. Навушники тимчасово вилучено.

Якщо вартість товару перевищує 500 євро, обов’язково треба:

обрати «червоний коридор»;

письмово задекларувати;

сплатити митні платежі.

Митники нагадали, що треба з обережністю ставитися до будь-яких передач, які треба переміщувати через митний кордон. Інколи бажання допомогти супроводжується не тільки клопотами, а й проблемами.

Митники попередили, що обов’язково треба звертати увагу на сумарну вартість нових товарів, які ввозяться в Україну. Подвійна увага, якщо це товарна партія, як у випадку з навушниками. Бажано мати чеки та накладні.

Фото Одеської митниці.

Поділитись
Зараз читають