Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На транзитній ділянці траси Одеса-Рені прикордонники виявили чотирьох ухилянтів у причепі вантажівки

28 Травня 2024 11:19
Олександра Сергєєва
На транзитній ділянці траси Одеса-Рені прикордонники виявили чотирьох ухилянтів у причепі вантажівки

“Пасажирам” загрожує штраф, а водій вантажівки може потрапити до в’язниці. Про це повідомило Південне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Правоохоронці встановили, що четверо чоловіків, мешканці Донецької, Харківської, Черкаської та Одеської областей, через знайомих та мережу Інтернет знайшли “перевізників”, які за грошову винагороду обіцяли мандрівку за кордон.

Згідно з домовленістю, чоловіки прибули до Одеси та два тижні проживали в готелі, а у визначений день прибули до місця, де на них очікував водій. Чоловіки розмістилися у напівпричепі та вирушили до кордону. На заваді стали прикордонники, які ретельно оглянули автомобіль та вантаж й виявили “туристів”. 

Відомо, що за таку подорож кожен з чоловіків сплатив авансом по 1 тисячі доларів, а ще по п’ять кожен мав дати, після виїзду за кордон.

За скоєне всім учасникам доведеться відповідати перед законом. Відносно водія направлено повідомлення до Національної поліції щодо організації переправлення осіб через кордон. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Проти ухилянтів складено адміністративні протоколи. Їм загрожує штраф від 8500 до 13600 грн або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб.

Поділитись
Зараз читають