Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На півдні Одеської області під час атаки дронів постраждав вітропарк

На півдні Одеської області під час атаки дронів постраждав вітропарк

Міжнародний інвестор зі Сполученого Королівства в секторі відновлюваної енергетики України «Elementum Energy» повідомив, що під час останньої атаки один з безпілотників пошкодив вітрову турбіну у вітропарку. 

Через руйнування, завдані інфраструктурі, роботу вітропарку довелося частково призупинити. Наразі фахівці компанії працюють над усуненням пошкоджень та відпуском електроенергії споживачам.

Зазначається, що внаслідок атаки ніхто не постраждав.

“Незважаючи на складні обставини, наша відданість залишається непохитною. Вітровий парк, який працював під час повномасштабного вторгнення, був життєво важливим джерелом енергії для народу України. Наша команда працюватиме разом із відповідальними органами влади, аби зберегти функціонування наших вітряків”, – прокоментувала директорка Elementum Energy Ольга Рибачук.

За даним фактом атаки на цивільну інфраструктуру Національна поліція України відкрила кримінальне провадження.

Довідково:

Компанія Elementum Energy була заснована в 2019 році та швидко стала найбільшим міжнародним інвестором у відновлювану енергетику України. Наразі в активі компанії є сонячні та вітрові електростанції у різних куточках України, загальною встановленою потужністю 636 МВт.

Поділитись
Зараз читають