Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На півдні Одещини виготовляють чорну ікру преміум-класу

13 Липня 2024 11:30
Лілія Биковська
На півдні Одещини виготовляють чорну ікру преміум-класу

Одеський осетринницький комплекс став нарощувати потужності виробництва та переробки. Окрім вирощування осетрових видів риб на підприємстві виробляють чорну харчову ікру преміум-класу білуги, сибірського та російського осетра, стерляді, а також  золоту ікру стерляді-альбіноса. Про це повідомляє Департамент агрополітики Одеської ОДА.

У повідомленні зазначається, що ТОВ «Одеський осетринницький комплекс» – унікальне підприємство аквакультури на півдні України, адже має статус племінного репродуктора за 5 напрямками. А основний вид діяльності підприємства – відтворення генетично чистих ліній осетрових та інших аборигенних видів риб, що мешкають в дельті річки Дунай і Північно-Західного краю Чорного моря, в тому числі занесених до Червоної книги України.

Виробничі потужності підприємства розташовані на двох ділянках: перша секція знаходиться на відстані 77 км від міста Одеси, де вирощують осетрових (повний цикл – від ікринки до ікринки) в умовах, які відповідають найвищим стандартам, а друга секція розташована в екологічній зоні біосферного заповідника Дельти Дунаю на відстані 220 км від міста Одеси. 

І хоча повномасштабна війна внесла свої корективи в роботу підприємства, компанії все ж таки вдалося зберегти виробництво. Сьогодні їх продукція споживається як на внутрішньому ринку, так і експортується до Молдови, Тайваню, В’єтнаму, ОАЕ та США.

Поділитись
Зараз читають