Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

На Одещині один з командувачів сил оборони Півдня змушував підлеглих робити йому ремонт: яке покарання загрожує військовому?

03 Червня 2024 12:30
Олександра Сергєєва
На Одещині один з командувачів сил оборони Півдня змушував підлеглих робити йому ремонт: яке покарання загрожує військовому?

Командувачу повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Встановлено, що з травня по листопад 2023 року, командувач Регіонального управління Сил ТО ЗСУ, замість бойових чергувань у службовий час незаконно залучав трьох військовослужбовців батальйону забезпечення та охорони до проведення ремонту приватного будинку командувача. 

Таким чином він незаконно усунув їх від виконання бойових завдань та загалом від виконання обов’язків військової служби. При цьому “військові-будівельники” отримували доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій.

Наразі до суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. За скоєне полковнику загрожує від 8 до 12 років ув’язнення.

Поділитись
Зараз читають