Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Фельдшер Ізмаїльської «швидкої» підозрюється у співпраці з рф і коригуванні ворожого вогню по півдню Одещини

20 Серпня 2024 11:11
Олександра Сергєєва
Фельдшер Ізмаїльської «швидкої» підозрюється у співпраці з рф і коригуванні ворожого вогню по півдню Одещини

39-річному чоловіку повідомили про підозру у державній зраді. За скоєне він може отримати довічне ув’язнення. Про це повідомили пресслужби СБУ та Одеської облпрокуратури.

Фельдшер місцевої станції екстреної медичної допомоги збирав розвідувальну інформацію у ході поїздок по прибережній території, зокрема під час викликів «швидкої». 

З його допомогою окупанти намагались отримати координати базування особового складу підрозділів Сил ТрО ЗСУ, ДПСУ та Морської охорони на території Ізмаїльського району, кораблів морської охорони Держприкордонслужби, а також локації вогневих позицій ППО, яка обороняє повітряний простір південного регіону.

Ще одним його завданням було спостереження за динамікою заходів суден у місцевий порт та різновидами вантажів, що переміщуються ними.

Отримані під час викликів відомості чоловік відображав на гугл-карті, а потім відправляв скріншоти своєму куратору.

За свою роботу він сподівався отримати керівну посаду в окупаційній адміністрації, у випадку захоплення регіону.

Служба безпеки України затримала зрадника. Під час обшуків у нього було виявлено два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з російськими спецслужбами.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Поділитись
Зараз читають