Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Фахівці з Ізмаїльського та Болградського районів підготували меліоративні системи до роботи

06 Травня 2024 11:02
Олександра Сергєєва
Фахівці з Ізмаїльського та Болградського районів підготували меліоративні системи до роботи

Заходи  з приведення наявних гідромеліоративних потужностей інженерної інфраструктури до належного стану здійснювалися з метою забезпечення належної й безаварійної роботи меліоративних систем, що дасть змогу отримувати стабільні врожаї на меліорованих землях. Про це повідомили у пресслужбі Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

Так,  фахівцы Болградського МУВГ провели демонтаж перегороджувальної дамби підводного каналу «Новосільське», яка встановлена для очищення аванкамери та ремонту рибозахисного пристрою касетного типу. Також вони провели ремонт насосно-силового обладнання та встановили пристрій «Спектр» на насосній станції «Нагірне».

Спеціалісти Кілійського МУВГ здійснили роботи з розробки ґрунту на каналі Татарбунарської зрошувальної системи, а також наповнили Козійське, Нерушайське та Дмитрівське водосховища.

Також працівники Кілійської експлуатаційної дільниці завершили ліквідацію пориву на напірному трубопроводі Татарбунарської зрошувальної системи та усунули порив на магістральному трубопроводі, а спеціалісти Татарбунарської експлуатаційної дільниці здійснили зварювальний ремонт напірного трубопроводу насосної станції та ліквідували пориви річкового сталевого трубопроводу.

Роботи з налагодження систем меліорації тривають по всій області. 

Поділитись
Зараз читають