Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Дві бази відпочинку, що розташовані у Білгород-Дністровському районі, виставлять на приватизацію

Дві бази відпочинку, що розташовані у Білгород-Дністровському районі, виставлять на приватизацію

Фонд держмайна планує оголосити онлайн-аукціони з приватизації бази відпочинку «Ракета», що у Татарбунарській громаді, та бази відпочинку «Фінансист», що у Затоці. Про це повідомили у пресслужбі. 

База відпочинку «Ракета» розташована у селі Лиман на території курорта «Катранка». Об’єкт приватизації розміщений на земельній ділянці 595 м2 та складається з основного будинку площею 407,1 кв.м, чотирьох маленьких будівель площею 30,1 кв.м кожна та вбиральні площею 41,9 кв.м.

Балансоутримувачем бази відпочинку є громадська організація «Всеукраїнська спілка інвалідів війни в Афганістані та інших локальних конфліктів». Наразі об’єкт знаходиться у стадії підготовки до приватизації.

База відпочинку «Фінансист» знаходиться у самому центрі курортної частини смт Затока – на вулиці Приморська, що є першою лінією від моря.

До складу відпочинкової бази входять 360,3 м² нерухомості, зокрема: адміністративно-побутовий корпус, будинки відпочинку, будівля для обслуговування водонапірної вежі, душова, майстерня, бетонне покриття та інші. Загальна територія об’єкту складає 1990 м2, а його балансова вартість становить 1 869 111 гривень.

Балансоутримувачем бази відпочинку є Департамент фінансів Одеської обласної державної адміністрації. Наразі об’єкт знаходиться у стадії підготовки до приватизації.

Як зазначили у ФДМУ, вони вже мають успішний досвід приватизації подібних активів.

«Чудовим прикладом реалізації об’єктів рекреаційної сфери за останні роки є продаж спортивної бази відпочинку «Портовик», що розташована на озері Ялпуг. Її було приватизовано за 2,7 млн гривень. Також у 2019 році база відпочинку «Дорожник» в Татарбунарському районі була куплена за 0,6 млн гривень. Вартість обох активів під час торгів зросла майже вдвічі», – повідомили у Фонді держмайна.

Поділитись
Зараз читають