Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Депутати Болградської райради надіслали запити до ОВА з проханням посприяти налагодженню логістичних маршрутів між населеними пунктами району

Депутати Болградської райради надіслали запити до ОВА з проханням посприяти налагодженню логістичних маршрутів між населеними пунктами району

Очільнику Одеської області Олегу Кіперу направили запит щодо сприяння у ремонті автомобільної дороги державного значення, що веде від населеного пункту Кирнички до контрольних пунктів пропуску «Табаки» та «Виноградівка», а також прохання допомогти у відкритті автобусного маршруту Тарутине – Арциз – Болград. Про це повідомили у пресслужбі Болградської районної ради.

Запити депутатів розглянули і підтримали під час останньої сесії Болградської районної ради.

Запит на сприяння в ремонті дорожнього покриття доріг загального користування державного значення Т-16-06 КПП «Виноградівка» – Болград – /М15/ (на Одесу) і Т-16-31 КПП «Табаки» – Болград /М15/ (на Ізмаїл) за рахунок коштів, передбачених на експлуатаційне утримання доріг є вкрай актуальним.

Покриття цих доріг зазнало значних руйнувань через значне підвищення трафіку великовантажного транспорту, яке пов’язане із блокуванням морських портів. Його відновлення, окрім безперешкодного проїзду до пунктів пропуску на кордоні з Молдовою,  створить альтернативний шлях до міста Рені та до поромного комплексу в селі Орлівка.

Ремонт автодороги дозволить знизити кількість аварій, забезпечити швидкі перевезення паливно-мастильних матеріалів через зазначені міжнародні пункти пропуску, регулярні міжнародні пасажирські перевезення та об’їзд у разі ускладнень руху на трасі М-15.

Якщо перше звернення стосувалося організації маршрутів за кордон, то друге було направлено на організацію сполучення між населеними пунктами всередині району – сприяти у відкритті автобусного маршруту Тарутине – Арциз – Болград.

Це необхідно для транспортного зв’язку п’яти територіальних громад Болградського району (Бородінська, Тарутинська, Арцизька, Теплицька, Павлівська) з районним центром – містом Болград.

Поки відповіді від Одеської ОВА на запити депутатів не надіслано. «Махала» слідкуватиме за розвитком подій.

Поділитись
Зараз читають